woensdag 3 juni 2015

De doos: kijken, ruiken, proeven

Jesper had heel wat potjes bij. 1 voor 1 deed hij ze open. Er zaten plakkertjes op zodat hij zich niet kon vergissen want de dingen die in de potjes zaten zagen er hetzelfde uit maar roken of proefden helemaal anders. In de 1e potjes zaten water en azijn. Het azijn kon je heel goed ruiken , dus niemand die daar van wilden proeven ;-).
Dan potjes met een wit poeder, geen gevaarlijk spul :-), wel bloem en bloemsuiker. De nodige symbolen stonden er als hulpmiddel voor Jesper bij. Ditmaal werd en wel geproefd en welk zouden ze lekker hebben gevonden ? Het zoete natuurlijk.
Dan de potjes met fijne witte korreltjes, zout en suiker. Bij het proeven ging het van hmmmm tot eikesssss zuur. Wat een leuke proefjes!!! Knap gedaan Jesper!!!















Tijdens de vwt werkte Jesper aan zijn brief, en de vlinders werden afgewerkt. Ook nog enkele anderen wilden toch een vlinder maken dus die maken hem morgen af. Met de lego werd er gebouwd, er werden kettingen gemaakt, hamertje tik, steeknagels en puzzels!!


















Na de speeltijd deden we even verder, zorgde Cristian ervoor dat de wortelen water kregen en nog veel meer.










Als afsluiter heb ik 2 VT voorgelezen van de jongens die daar vandaag aan gewerkt hebben. Ook vertelden de jongens wat ze allemaal met lego gemaakt hebben.








Resul mag morgen voor de foto's zorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten