donderdag 9 maart 2017

Een toonmoment in 2 keer, kleien en schilderen met knikkers.


Kapitein vandaag , ons Nelle.  Alles netjes en perfect ingevuld. Dan was er een toonmoment. Wie iets op de kast had gelegd mocht het tonen. Aaron had een vogeltje en eend die uit een ei kwamen. Komen die dan niet uit een buik ? Nee hoor, maar welke dieren komen nog uit een ei ? Morgen gaan we dat eens onderzoeken. Iliano had 2 dezelfde, of toch bijna dezelfde auto's bij. De ene was groot en de andere klein. En die grote kon hij ombouwen. Maar toen was het tijd.




Dus vwt. Er werd een hele tafel gevuld met klei. Vormpjes, mesjes, spuitjes en nog van alles om te ontdekken. Dus als de nageltjes wat zwart zien komt dat door de klei die er onder zit. Maar Nore had hiervoor een oplossing: in bad gaan ;-)

















Na de speeltijd was het nog een toonmoment. Auto's, een werkgordel, knuffels, rammelaars, van alles passeerde de revue.







Dan weer vwt.  






















Namiddag hadden we even wat extra volk in de klas. Wat waren ze flink en speelden ze leuk mee tijdens bakjestijd: kleien, bouwen, steeknagels, de kralenbak en werken aan de brevettenhouders. Hiervoor konden ze de techniek gebruiken van de doos, verf en knikkers. De knikkers door de verf laten rollen zodat ze mooie strepen op de brevethouders achterlaten.
























Als laatste was er de afsluitronde. Vonden ze dat leuk zo werken met die knikkers ? En was het moeilijk ? En zo zat ons dagje er al weer op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten