dinsdag 21 maart 2017

Aaliyah's boek vol letters en vormen.


Kapitein van de dag was Ali. En dan mocht Aaliyah tonen welk boek ze had meegebracht. Het was een boek vol met letters. Julius herkende zijn letter al. We bekeken eens wie welke letter vooraan in zijn/haar naam heeft. Met letters kunnen we onze naam maken, of woordjes en zo kunnen we dan lezen. Leuk boek Aaliyah.






Tijdens de vwt mocht Aaliyah ons praatronde boek verder aanvullen. Ze wilde er zelf ook nog letters bij stempelen. De anderen wilden dat ook dus konden ze kiezen met welke letterstempels ze wilden stempelen.




















Na de speeltijd speelden we een spel met vormen. Een driehoek, vierkant, rechthoek en cirkel. Dan zijn we de vormen gaan benoemen en moesten we ze bij de juiste verzameling leggen.










Tijdens vwt konden ze hier mee verder doen. Ook werd de mand met buizen en knikkers nog eens boven gehaald. De buis zo steken dat de knikker er helemaal door rolt.
















Namiddag waren er velen moe dus hebben e een filmpje van het zandkasteel opgezet ivm de vormen. Ze moesten meeraden .


Tijdens de klasraad kwamen jongens van het 4e lj naar beneden . Zij vinden het niet leuk als anderen lawaai maken als ze in de klas aan het werken zijn. Wat kunnen wij daaraan doen ? Stil zijn in de gangen en zaal en op wc. We zullen er rekening mee houden. Ik las ook het verslag van de kinderraad voor.


Tijdens het afsluiten probeerden we de vormen nog eens te benoemen. Ayla is er nu al een kei in.
Iliano mag morgen de ontdekkoffer vullen.

PS: vrijdag is dag van de kleuter en de lln van het 2e lj zorgen voor een middagmaal: sandwiches-smos. Als er kinderen zijn die dat niet mogen eten, gelieve dan gewoon eventueel zelf iets te voorzien. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten