dinsdag 17 november 2015

Manuel zijn boekenronde, een huis met een dak & ordenen

Het was vandaag Manuel zijn boekenronde. Hij bracht een invulboek mee over voetbal en voetballers. Er zijn toch wel enkele kleine jongensdromen, als ik dat zo hoor =)
- Wat is voetbal?
- Hoe moet je voetballen?
- Wat is 'fan' of 'supporter' zijn?
Goed gedaan Manuel! 





Vrije werktijd:



Gisteren maakte Mattia een klein huis met blokken. Er stond zelfs een dak op. Dus vandaag de uitdaging: wie kan een huis bouwen, waar een dier in past? 
Ze gingen aan de slag en waren de hele voormiddag bezig!















Hier passen zelfs twee dieren in!










Na meten, passen en vergelijken merkten we dat de houten blokken niet lang genoeg waren om over het huis te passen (en een dak te worden). Er moest dus gezocht worden naar andere oplossingen.



Ondertussen werkten enkele enthousiaste klasgenoten in de poppenhoek. We sorteerden alles en ruimden goed op. Nu ligt alles weer op de juiste plaats! Knap van jullie =) We zijn in kleine groepjes ook eens gaan kijken waar alles ligt in de hoek en gaan nu éxtra ons best doen tijdens opruim-momenten.




Wat denk je hiervan? Heel knap gedaan! Zeker met de toepasselijke titel boven de deur ;)
Er stond 'Huis van de leeuw', zei Mattia =D






We hadden lange gesprekken tijdens de klasraad en toch ook wat prille liefde. Na de klasraad was er nog een turnles met Karolien en toen zat deze dinsdag er al weer op.



Na het bouwen van de huizen, kwam Manuel met het idee om ook eens huizen te bouwen met ander materiaal. Hij was niet de enige die het een goed idee vond: dus dat gaan we eens proberen (morgen of donderdag)!


Suzanne mag morgen 'de doos' meebrengen. Het eerste uur zal Nihal even in de klas zijn, want ik heb een bespreking. Verder verloopt alles normaal =) 


We zoeken ook nog 1 ouder voor de voorleesdag volgende woensdag!



Tot morgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten