dinsdag 10 november 2015

De boekenronde van Kailey & 'kleurendruppels'

Kailey haar beurt: de boekenronde! Ze had een zoekboek bij. Het ging over twee meisjes die naar verschillende plaatsen gingen: het bos, het zwembad, een feestje... En per pagina moest je verschillende elementen zoeken. Leuk! We hebben ook een aantal dingen uitgebeeld ;) Goed zo Kailey en dankjewel.




Nadien kwam Kailey bij mij en koos ze haar lievelingsprent. Daar namen we een kopie van. Wie wou mocht het blaadje maken =) of inkleuren. 


We werkten tijdens de VWT ook in allerlei hoeken en aan allerlei tafels.









Wanneer jullie de klas binnenkomen, zie je nu aan de linkerkant naast de deur een 'dropbox'. Als je briefjes/geld/... bij hebt voor mij kan je het in dit doosje 'droppen'. Dan ga ik het zéker vinden =) 


Vandaag zag ons rooster er iets anders uit. We gingen voor één keer turnen na de speeltijd. Dat doen we nu met Karolien en vandaag hebben we veel gesprongen en 'zo heel voorzichtig achteruit op de bank gestapt'.

In de klas werkten we met kleuren. Robin had gisteren een boek bij over kleuren en kleuren mengen. Tijdens de toonronde hadden we er een heel gesprek over en we vonden het wel bijzonder om te zien dat kleuren samen een andere kleur worden. Vandaag dus zelf aan de slag!


De drie hoofdkleuren en pipetjes. Zo oefenden we onze motoriek, oog-hand-coördinatie en kwamen we tot spontane ontdekkingen. 








Ook aan de lichtbak konden ze kleuren 'ontdekken'.



We maakten groen,



oranje,
























en zelfs paars!




Niet iedereen kon aan de beurt komen, dus donderdag doen we het nog een keer.

Namiddag was er klasraad en besloten we iets:


Onze spullen liggen altijd zo door elkaar in de praatronde. We verliezen dingen, er gaat iets stuk, we zien het niet liggen... Dus vanaf nu: wat we meebrengen zetten we 's morgens op de kijkkast. Tijdens een toonronde kunnen we het altijd tonen aan elkaar. Wanneer we het niet gebruiken blijft het netjes op de kast staan. Als we er een plan mee hebben in de klas, mogen we het altijd nemen om mee te werken.


Er was RWT en we werkten enkel aan de tafels.



Vandaag leerden we een nieuw spel, na al onze interesse in bouwen: Jenga. We speelden de basisversie, zonder dobbelsteen, vonden het heel leuk en deden het heel goed.








Aan de lichtbak speelden ze spontaan ook een spel samen (dat ontdekte ik). Er lagen kleurtjes, iemand nam er eentje weg en dan moesten ze raden welk =D Knap!






Er was ook een ondergrondse boerderij.....


met een stad er bovenop!


Iedereen kreeg vandaag een factuur mee.


Op het bord van KO3 kan je lezen over, en je inschrijven voor, de grote voorleesdag op 25 november! 

Morgen is het een vrije dag en donderdag mag Xian een boekje meebrengen en gaan we naar de BIB-truck. Geniet ervan en tot dan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten